Мода

Модни съвети от Карл Лагерфелд

Бъдете внимателни с грима си

19.02.2019г. / 14 05ч.
Михаела Лазарова
Карл Лагерфелд. Снимка: Reuters

Карл Лагерфелд. Снимка: Reuters

На 85-годишна възраст, в една от модните столици - Париж, си отиде великият Карл Лагерфелд. Влошеното здравословно състояние в последните няколко седмици, попречи на дизайнера не само да посети някои от модните събития, но и да продължи да създава шедьоври. Той бе дългогодишен творчески директор на Chanel и Fendi. 

Той бе стил и класа. Моделите, които създаваше, превръщаха жената в модна икона. Маестро Карл Лагерфелд завинаги ще остане като будещ възхищение, непоколебим в изказванията и ненадминат талант в създаването на класики в модата.

Как Карл Лагерфелд отслабна с 42 килограма

Споделяме 4 съвета от известния дизайнер, които ще ви помогнат винаги да изглеждате стилни.

Обичайте простотата

Съвременната мода често ни налага идеята за многопластовост на имиджа, изграден от пищни аксесоари, гъвкави десени, ярки цветове. Всичко това е с цел да се отличим от масата хора. Въпреки това не са редки случаите, в които виждаме идентични визии, следващи модните тенденции.

Има нещо, което никога не излиза от мода, но винаги ни прави забележителни – изчистените модели. Черна рокля, тесни дънки, които подчертават секси фигурата в съчетание с тениска. Това са класическите попълнения за всеки гардероб, които винаги решават въпроса „Какво да облека?“.

Уроци по стил и красота от Долче и Габана

Бъдете внимателни с грима си

Карл Лагерфелд винаги е предпочитал естествената красота. Ако обърнете внимание на представянето на неговите колекции, гримът на моделите винаги е деликатен, който подчертава настроението на дрехите и темата, в която са създадени. Липсва излишно напластяване, а е видимо подчертаването на естествената красота.

Обичайте черното

Няма колекция, създадена от Лагерфелд за модна къща Chanel, в която да не присъства модел в черно. Според дизайнера това е най-секси цветът в цялата цветова палитра. Обърнете внимание и на неговото облекло, то почти винаги е издържано в черно с лек бял акцент.

Обърнете внимание на фигурата си

Повечето модни къщи създават колекциите си за дами с по-елегантна фигура. Самият Лагерфелд успя да се раздели с излишните килограми преди години и споделя, че се чувства много по-добре. Според него жените трябва да изберат или швейцарското сирене, или дрехите в малък размер.

Нашата сексуалност се крие и в нашето излъчване, което е резултат от усилията, които полагаме за тялото си. Затова всеки трябва да намери идеалните пропорции, в които да се чувства и изглежда елегантно.

В галерията ни може да разгледате последната колекция на модна къща Шанел.

Коментирай