Меню

Домашен хумус с нахут и маслини

25 май 2018 | 07:12 | Илияна Николова
4 от 3 гласа
Добави в любими
500 г варен нахут от консерва

2-3 скилидки чесън

1 щипка сол

3-4 супени лъжици зехтин

1 щипка червен пипер

½ щипка кимион

1 щипка черен пипер

1 шепа маслини (по желание)
10 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Отцедете течността от консервата внимателно, след това измийте нахута под течаща вода. Можете да пасирате съставките с пасатор в дълбока тенджера, а може и в блендер – важно е да се смесят добре. Маслините оставете за накрая. Тях разбъркайте ръчно с вече пасирания хумус.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай