Готварство

Пълнени патладжани с булгур

22 Ное 2017 | 06:43 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 2
Пълнени патладжани с булгур

Продукти:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 3 скилидки чесън
  • 50 г стафиди
  • ½ ч.л. къри на прах
  • сол на вкус
  • 1 чаена чаша булгур
  • 2 средно големи патладжана
  • 50-100 г сурово кашу

Приготвяне:

Загрейте добре зехтина и сложете в него нарязания чесън, подправките, кашуто, стафидите. След 2-3 минути прибавете булгура и вода. Варете до готовност на булгура.

Нарежете патладжаните по дължина или наполовина като пънчета и с помощта на лъжица изгребете малка част от вътрешността им. Посолете ги и обърнете на обратно за 20-30 минути, за да се махне горчилката.

След това ги изплакнете, сложете ги в тавичка върху фолио или хартия за печене, поръсете леко със зехтин и запечете за 5-7 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Извадете патладжаните от фурната и ги напълнете с плънката. По желание настържете кашкавал. Запечете за още няколко минути.

Следете и кулинарната ни страница „Ръкохватки – лесни рецепти“.

Снимка: iStock

Вижте още: