Меню

Скумрия с доматен сос

1 декември 2016 | 12:10 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 средно големи скумрии – добре изчистени
2-3 глави лук
1 връзка корени за супа (по избор)
1/2 кисела ябълка 
2 домата или 1 чаша доматено пюре
1 щипка черен пипер
1 щипка карамфил 
1 щипка сол
40 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Рибата се нарязва на филийки с дебелина 4 – 5 см и се нарежда в тавичка. Запича се във фурна около 10 минути на 200 градуса, след това се залива със сос и се пече още около 20 минути.

Приготвяне на соса:

Ситно нарязаният лук се задушава на тих огън, към него се добавят корените за супа, ябълката и доматите, също нарязани на ситно. След завиране на продуктите се добавя ½ чаша вода и се оставя да поври още около 5 минути. След отстраняване от огъня към соса се добавят карамфилът и черният пипер.

Снимка и рецепта: Красимира Механджийска

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай