Готварство

Скумрия с доматен сос

01 Дек 2016 | 12:10 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 40 минути Порции: 2
Скумрия с доматен сос

Продукти:

  • 2 средно големи скумрии – добре изчистени
  • 2-3 глави лук
  • 1 връзка корени за супа (по избор)
  • 1/2 кисела ябълка
  • 2 домата или 1 чаша доматено пюре
  • 1 щипка черен пипер
  • 1 щипка карамфил
  • 1 щипка сол

Приготвяне:

Рибата се нарязва на филийки с дебелина 4 – 5 см и се нарежда в тавичка. Запича се във фурна около 10 минути на 200 градуса, след това се залива със сос и се пече още около 20 минути.

Приготвяне на соса:

Ситно нарязаният лук се задушава на тих огън, към него се добавят корените за супа, ябълката и доматите, също нарязани на ситно. След завиране на продуктите се добавя ½ чаша вода и се оставя да поври още около 5 минути. След отстраняване от огъня към соса се добавят карамфилът и черният пипер.

Снимка и рецепта: Красимира Механджийска

Опитайте още: