Готварство

Сьомга с коричка от пармезан и бадеми

29 Яну 2017 | 08:40 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 35 минути Порции: 4
Сьомга с коричка от пармезан и бадеми

Продукти:

  • 4 броя филе от сьомга
  • 1/3 чаша смлени сурови бадеми
  • 1/3 чаша настърган пармезан
  • 1 ч.л. сух босилек
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • сол, черен пипер на вкус
  • олио
  • 2-3 жълтъка

Приготвяне:

В купа смесете всички сухи съставки и ги разбъркайте добре. Разбийте жълтъците. Потопете рибата в тях, след което оваляйте много добре парчетата в подправките и бадемите.

Изпържете в много добре загрят тиган с малко олио. След като се получи златиста коричка, сервирайте с гарнитура по ваш избор.

Снимка: facebook

Опитайте още: