Готварство

Рибно филе с пармезанова коричка

07 Яну 2018 | 06:56 |
Рейтинг:
3 от 1 гласа
Време на приготвяне: 35 минути Порции: 3
Рибно филе с пармезанова коричка

Продукти:

  • 3 рибни филета по ваш избор
  • 1 чаена лъжичка масло
  • ½ чаша настърган пармезан
  • 1/4 чаша майонеза
  • няколко стръка зелен лук
  • няколко стръка копър
  • 1 чаена лъжичка лимонов сок
  • сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

Предварително загрейте фурната на 180 градуса. В тавичка поставете хартия за печене или алуминиево фолио. Капнете върху него малко зехтин. Овкусете рибните филета с малко сол и черен пипер. Поставете в тавата и запечете за 8-10 минути.

През това време комбинирайте в кухненски робот маслото, пармезана, зеления лук, лимоновия сок, копъра, майонезата и накрая малко черен пипер. След като минат 10 минути, извадете рибата и я намажете с майонезената смес. Запечете отново до получаването на златиста коричка. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.

Снимка: iStock

Опитайте още: