Меню

Бяла риба на скара с моркови и лук

12 февруари 2018 | 07:01 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г филе от бяла риба
1 глава лук
2 моркова
2 скилидки чесън
2-3 супени лъжици зехтин
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 щипка бял пипер
1 щипка риган
1 щипка босилек
1 щипка кориандър
45 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Всички подправки се смесват в купа. Пресованият чесън се добавя към тях. Заливат се със зехтина и се разбъркват. Рибеното филе се овалва от всички страни в сместа с подправките, за да полепне добре. Оставя се да попие в нея около половин час.

През това време морковите се нарязват на дълги жулиени, а лукът на кръгове. Скарата или тиганът на ребра се загряват, леко намазнени. Зеленчуците и рибата се пекат върху нагорещената скара по 5 минути от всяка страна.

След като се свалят от скарата (оребрения тиган) рибата и зеленчуците се прехвърлят в тава за печене. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна за около 15-20 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай