Лесен тиквен хляб с канела

23 април 2015 | 10:35 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
450 г пюре от тиква
4 яйца
1 ч.ч. олио
2/3 чаша вода
3 чаши бяла захар
3 и ½ чаши брашно
2 ч.л. сода 
1 и ½ ч.л. сол
1 ч.л. канела
1 ч.л. индийско орехче
½ ч.л. карамфил
¼ ч.л. смлян джинджифил

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната до 180 градуса. Намазнете стандартна тавичка за печене.

В голяма купа смесете тиквеното пюре, яйцата, маслото, водата и захарта, докато се смесят добре.

В отделна купа пресейте сухите съставки – брашното, содата, солта, канелата, индийското орехче, карамфила и джинджифила. Разбъркайте ги добре и след това ги смесете с останалите продукти.

Замесете меко тесто. Оставете го да втаса около 20 минути. След това го преместете в тавата за печене. Печете за около 50 минути в предварително загрята фурна.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай