Фокача с чери домати и билки

1 април 2016 | 07:12 | Михаела Лазарова
4 от 2 гласа
Добави в любими
15 г прясна мая
3 супени лъжици топла вода
225 г  брашно
10-12 чери доматки
2 щипки сол
сушен розмарин
За чесновото масло:
4 супени лъжици зехтин или 50 г масло
1-2 стрити скилидки чесън
Двете съставки се смесват и разбъркват добре.
120 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Разтворете маята в чаша с количеството вода упоменато в съставките и я оставете за около 10 минути. В купа или тава сложете брашното заедно със солта и разбъркайте. Направете кладенче и изсипете маята.

След като получите тесто трябва да го месите около 10 минути върху набрашнен плот. Оформете го като топка, сложете го в купа и я покрийте с домакинско фолио. Оставете го да втаса за около 40 минути.

След това отново го премесете леко и разточете до дебелина около 1 см. Намажете го обилно с чесново масло, направете няколко дупки и поставете във всяка по половин разрязан чери домат. Поръсете със сушен розмарин или друга ваша любима билка. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай