Готварство

Киш с шунка и кашкавал

07 Сеп 2015 | 11:51 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 1 час и 30 минути Порции: 8
Киш с шунка и кашкавал

Продукти:

  • 1 чаша настърган кашкавал
  • ½ чаша настъргано швейцарско сирене по избор
  • 2 супени лъжици брашно
  • ½ чаша шунка на кубчета
  • 2 супени лъжици горчица с мед
  • 5 яйца, разбити
  • ¼ чаша пресен лук
  • ¼ чаена лъжичка сол
  • За тестото:
  • 2 чаени чаши брашно
  • 100 г масло
  • 1 щипка сол
  • 6 супени лъжици вода
  • 1 яйце

Приготвяне:

Пресейте брашното за тестото. Добавете в него маслото, нарязано на кубчета, солта, яйцето и водата. Замесете меко маслено тесто. Приберете го в хладилника, за да се стегне. 

През това време подгответе плънката за киша.

Смесете половината от кашкавала, швейцарското сирене, 1 супена лъжица брашно в купа. Разбъркайте добре. 

Извадете тестото. Разделете го на две топки. Разточете и разстелете едната кора върху предварително намазнена тавичка. Върху кората разстелете поличената смес.

В отделна купа смесете шунката и горчицата. Изсипете от тази смес върху тази със сирената.

След това смесете яйцата, лука, другата супена лъжица брашно и солта в купа. Разбъркайте и изсипете върху останалите продукти. Така ще се получат нещо като отделни слоеве.

Покрийте с другото тесто, което предварително сте разточили. Върху него разпръснете остатъка от кашкавала, за да се получи хрупкава коричка.

Снимка: iStock