Меню

Домашно калцоне със спанак и пармезан

5 септември 2015 | 11:01 | Илияна Николова
3 от 2 гласа
Добави в любими
425 г сирене рикота
2 яйца
2 супени лъжици италианска подправка (или средиземноморски меланж)
3 чаши настъргана моцарела
1 чаша прясно настърган пармезан
200 г кашкавал
300 г спанак
сол и черен пипер на вкус
1 пакет готово тесто
1 ч.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. В голяма купа смесете рикотата, яйцата, подправките, моцарелата, пармезана и спанака. Оставете настрана.

Разделете тестото на 8 парчета. Разточете всяко едно от тях на кръг. Сложете от плънката върху 4 парчета тесто. С останалите 4 похлупете плънката. Натиснете с вилица, за да се залепи тестото.

Подредете върху намазнена тавичка или хартия за печене. Печете в загрята фурна за около 30 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай