Готварство

Домашно калцоне със спанак и пармезан

05 Сеп 2015 | 11:01 |
Рейтинг:
3 от 2 гласа
Време на приготвяне: 1 час Порции: 4
Домашно калцоне със спанак и пармезан

Продукти:

  • 425 г сирене рикота
  • 2 яйца
  • 2 супени лъжици италианска подправка (или средиземноморски меланж)
  • 3 чаши настъргана моцарела
  • 1 чаша прясно настърган пармезан
  • 200 г кашкавал
  • 300 г спанак
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 пакет готово тесто

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. В голяма купа смесете рикотата, яйцата, подправките, моцарелата, пармезана и спанака. Оставете настрана.

Разделете тестото на 8 парчета. Разточете всяко едно от тях на кръг. Сложете от плънката върху 4 парчета тесто. С останалите 4 похлупете плънката. Натиснете с вилица, за да се залепи тестото.

Подредете върху намазнена тавичка или хартия за печене. Печете в загрята фурна за около 30 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още: