Семейство

„15 за следващите 15“ представя: Преслава Пейчева

Нежният глас на българската поп сцена

11.07.2017г. / 16 42ч.
Михаела Лазарова
Преслава Пейчева. Снимка: facebook

Преслава Пейчева. Снимка: facebook

Първият женски сайт в България Az-jenata.bg става на 15 години. По този повод стартирахме специалния проект „15 за следващите 15“ и в него ви срещаме с 15 успели жени от различни сфери.

Партньор в проекта е предаването „Днес в събота“ по Bulgaria ON AIR с водещ Бойка Делиева, в което ще може да видите всички интервюта. Днес ви представяме нежния глас на българската поп сцена Преслава Пейчева.

Занимава се с музика от 14-годишна, зодия Близнаци и се радва на успешна кариера с група „Те“. Какво има да разкаже за своите вдъхновения и любовта, вижте в следващите редове.

Усмихната, позитивна... Винаги ли си такава?

Невинаги, особено когато говорим за ранните часове. Старая се да съм позитивен човек, колкото и клиширано да звучи.

Успяваш ли в това сиво ежедневие?

Да, донякъде успявам, когато не успявам, близките ме побутват лекичко.

Музиката ли е това, което всъщност те изтласква нагоре?

Да, тя е смисълът на живота ми. Това е нещото, което винаги съм искала да правя. Благодаря на Господ, че ми е дал качествата да правя музика и се чувствам щастлива. Когато съм вдъхновена пиша песни, контактите с публиката страшно много ме зареждат. Този обмен на енергия не може да се сравни с нищо. А ме вдъхновяват всякакви неща, всякакви случки от живота. Любовта много ме вдъхновява.

Някои казват, че мъката и драмата помагат на творците да творят по-добре?

Да, помага. И аз съм писала песни в такива периоди от живота си, но не мога да кажа, че точно това е формулата, когато съм най-нещастен, трябва да седна и да напиша нещо драматично. Аз много пъти съм споменавала, че в един топъл слънчев ден, седнах и написах коледна песен. Така че точна формула няма.

Това са едни моменти, едни мигове, които идват, трябва да ги хванеш, да напишеш нещо. Понякога изскачат песни, проекти. Понякога стоят като текстчета в един тефтер, демо записи в компютъра.

Цялото интервю с Преслава Пейчева може да видите във видеото ни.

Коментирай