Меню

Маринован лук

13 септември 2015 | 11:05 | Михаела Лазарова
4 от 3 гласа
Добави в любими
1 кг арпаджик
80 мл оцет
2 дафинови листа
пипер на зърна
сол
2 пъпки карамфил
30 г захар
40 мин.

  • Порции: 2 буркана по 500 г

Продукти
Приготвяне

Обелете, почистете и измийте лука. В тенджера разбъркайте оцета, захарта, солта, дафинов лист и пъпките карамфил (по желание). Оставете да заври, бланширайте луковите глави за няколко секунди, отцедете и ги сложете в сухи стъклени буркани.

Прецедете оцета и отново го сложете да заври. След това напълнете с него бурканите.

Снимка: istock

Рецептата е част от книгата „Мармалади и зимнина – 50 лесни рецепти“.

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай