Готварство

Бърза пикантна туршия с патладжани

16 Ное 2016 | 12:05 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 120 минути Порции: 3
Бърза пикантна туршия с патладжани

Продукти:

  • 2 патладжана
  • За дресинга:
  • няколко стръка копър, магданоз, целина
  • 4 скилидки чесън
  • 1 люта чушка
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • оцет, олио

Приготвяне:

Обелете патладжаните и ги нарежете на кубчета. Посолете ги и ги оставете за 30 минути, за да се махне горчилката. След това ги изплакнете и ги сложете да се варят. След завирането на водата изчакайте 5 минути, извадете ги от тенджерата и ги оставете да се охладят.

Направете дресинга като в кухненски блендер смелите копъра, магданоза, целината, чушката и чесъна. Прехвърлете го в купичка и сложете останалите съставки. Прехвърлете патладжаните в буркани и прибавете дресинга.

След час-два може да ги консумирате. Съхранявайте бурканите в хладилник, за не повече от седмица.

Снимка: iStock

Вижте още: