Картофен огретен по рецепта на Рудолф ван Веен

19 февруари 2016 | 10:05 | Михаела Лазарова
4 от 3 гласа
Добави в любими
1,5 кг картофи
2 скилидки чесън
сол, черен пипер
половин чаена лъжичка мащерка
течна сметана за готвене и прясно мляко, по равни количества и колкото да покрият леко картофите
150 г кашкавал
90 мин.

  • Порции: 4-6

Продукти
Приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на фино ренде на колелца. Тавичката, в която ще ги печете трябва да бъде намазана с малко количество масло. Сложете картофите, стрития чесън и овкусете с малко сол, черен пипер и мащерка.

Залейте картофите със сметаната и прясното мляко. Печете огретена в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност. Когато картофите са готови, поръсете ги с малко кашкавал и запечете.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай