Готварство

Свинско филе с хрупкава коричка

26 Дек 2017 | 12:05 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 80 минути Порции: 3-4
Свинско филе с хрупкава коричка

Продукти:

  • 1 и 1/2 кг свинско филе
  • сол, черен пипер
  • 1 и 1/2 с.л. дижонска горчица
  • галета
  • 2 ч.л. листа от мащерка или сушена мащерка
  • зехтин
  • 1 кг брюкселско зеле

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. В тавичка сложете хартия за печене. Поставете филето и го овкусете със сол и черен пипер. Намажете го с горчицата.

В купа смесете галетата заедно с наситнената мащерка, след това нанесете галетата върху месото. Поръсете с малко зехтин. Печете месото до готовност.

Отделно в тавичка нарежете наполовина зелките, овкусете със сол, черен пипер и малко зехтин и запечете докато зелето омекне и стане златисто.

Следете и кулинарната ни страница Ръкохватки - лесни рецепти. 

Снимка: Istock

Вижте още: