Меню

Коледна орехова паста

4 декември 2017 | 08:14 | Михаела Лазарова
5 от 3 гласа
Добави в любими
2 яйца
2/3 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1 ч.ч. смлени орехи
1 ванилия
1 и 1/2 ч.ч. брашно
2 с.л. какао
За заливката
1/2 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. захар 
2 с.л. какао
120 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Разбивате яйцата и захарта на пяна. Содата разбърквате с киселото мляко до кипване и прибавяте към яйцата и захарта. Олиото, орехите, брашното, ванилията и какаото прибавяте едно по едно докато разбърквате сместа. Хомогенната смес се изсипва във форма за печене или в намазнена тава и се пече 25-30 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.

След като тестото е изпечено се изважда от фурната, нарязва се на парчета, за да изстине. Междувременно си пригответе заливката от водата, захарта и какаото, като я варите до леко сгъстяване. С топлата течност залейте равномерно изстиналия сладкиш.

 

Рецептата е предоставена от нашата читателка Василена Топова.

Снимка: Мариола Тютюнджиева

Следете и кулинарната ни страница „Ръкохватки – лесни рецепти“.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай