Готварство

Коледно дърво със сирена

18 Дек 2017 | 07:00 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 50 минути Порции: 5-6
Коледно дърво със сирена

Продукти:

  • 500 г тесто за пица
  • 200 г различни по вид сирена
  • масло Lacrima за намазване
  • няколко стръка магданоз
  • 1 скилидка чесън

Приготвяне:

Размесете тестото за пицата и го разделете на равни парчета (трябва да се получат около 15-20 топки от тестото или повече, зависи колко голямо искате да е дървото). Всяка част разточете леко върху набрашнен плот и поставете в средата ѝ по едно малко парче сирене. Ако ще ползвате няколко вида сирена, ще трябва да ги редувате.

Прегънете всички краища на тестото към сиренето и оформете топче. Готовите топчета поставете в тава върху хартия за печене, като оформете с тях елха. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути или до готовност.

Извадете тавата от фурната и още докато е топла елхата от тесто я намажете с разтопено масло, в което сте сложили 1 стрита скилидка чесън. За финал поръсете със свеж магданоз.

Снимка и идея: Facebook twisted

Опитайте още: