Готварство

Сьомга с билково масло и салца

03 Дек 2017 | 08:08 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 30 минути Порции: 2
Сьомга с билково масло и салца

Продукти:

  • 2 парчета сьомга
  • сол, черен пипер
  • 1 голям домат
  • няколко стръка магданоз
  • 1 малка люта чушка
  • ½ малка глава червен лук
  • 2 шайби ананас
  • За билково масло
  • малка бучка масло
  • 1-2 скилидки чесън
  • 1 стрък магданоз

Приготвяне:

Подсушете леко филетата с помощта на домакинска хартия и ги овкусете със сол и черен пипер. В купичка смесете маслото заедно с нарязания магданоз и стрития чесън. Сложете рибата върху фолио за печене, на което предварително сте капнали няколко капки зехтин.

Намажете я с билковото масло, изстискайте няколко лайма и завийте добре фолиото. Поставете го в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути. През това време пригответе салцата, като нарежете на дребно доматите, чушката, ананаса, лука и магданоза.

Когато рибата е готова може да я сервирате в чиния върху канапе от варена киноа, а върху всяко парче да добавите щедро количество салца.

Следете и страницата ни Ръкохватки - лесни рецепти. 

Снимка: Facebook

Опитайте още: