Меню

Сладолед с вкусна глазура

1 май 2017 | 11:33 | Михаела Лазарова
Добави в любими
1-2 кръгли кутии сладолед по ваш избор
клечки за сладолед
бял и млечен шоколад
натрошени ядки
пресни, сушени плодове
60 мин.

  • Порции: 3-6

Продукти
Приготвяне

Оставете кутията със сладолед за няколко минути на стайна температура. След това внимателно я разрежете с ножица и извадете сладоледа. Поставете в него дървени клечки и разрежете около тях с нож, за да се получат отделни сладоледи.

Сложете ги върху готварска хартия в подходящ съд и охладете във фризера. Разтопете на водна баня шоколадите (когато потапяте в тях сладоледа не бива да са врели, а леко охладени). След това потопете всеки сладолед в различен шоколад и поръсете с ядки, шоколадови, кокосови пръчици, пресни плодове и отново замразете за няколко минути. Да ви е сладко!

Снимки: Facebook

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай