Готварство

Празничен ошав за Бъдни вечер

24 Дек 2017 | 07:00 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 6
Празничен ошав за Бъдни вечер

Продукти:

  • 1 л вода
  • 50 г сушени сливи
  • 50 г сушени кайсии
  • 50 г сушени круши
  • 50 г сушени ябълки
  • 2-3 зрънца карамфил
  • 1 щипка канела
  • 3 супени лъжици кафява захар

Приготвяне:

Измийте плодовете. Накиснете ги в студена вода за около 2 часа, за да омекнат. Изплакнете ги и ги поставете в дълбока тенджера. Залейте с литър вода. Нека водата да заври на средна температура. Добавете захарта, канелата и карамфила. Нека ври още няколко минути, докато захарта се разтвори напълно. Ошавът се сервира горещ на празничната трапеза.

Още вкусни рецепти вижте на страницата ни във Фейсбук „Ръкохватки – лесни рецепти“

Снимка: iStock

Вижте още: