Готварство

Селски боб със зеленчуци

17 Дек 2017 | 08:00 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 90 минути Порции: 6
Селски боб със зеленчуци

Продукти:

  • 500 г боб
  • 2 глави кромид лук
  • 2 моркова
  • 2 чушки
  • 1 стрък целина
  • 1 сушена люта чушка
  • 50 мл олио
  • 1 кубче масло
  • 3 стръка джоджен
  • 1 супена лъжица доматено пюре
  • 1 чаша доматен сок, прецеден
  • 1 щипка червен пипер
  • 1 щипка черен пипер
  • 1 щипка сол
  • 1 супена лъжица брашно

Приготвяне:

Накиснете боба за една нощ. На сутринта излейте водата, измийте добре боба. Поставете го в тенджера с прясна вода и го сварете. Прецедете сварения боб и изхвърлете водата.

Зеленчуците нарежете на ситно. Запържете ги в сгорещеното олио. Към тях добавете маслото и разбърквайте. След като се запържат добавете и лютата чушка, доматеното пюре, доматения сок и джоджена заедно с черния пипер. Разбъркайте.

Към зеленчуците добавете боба. Разтворете червения пипер, черния пипер и брашното в малко вода, за да се смесят. Добавете към боба и разбъркайте запръжката. Посолете ястието, налейте малко топла вода, колкото да покрие продуктите. Отново разбъркайте и прехвърлете всичко в тава за печене.

Печете в загрята на 200 градуса фурна за 40 минути.

Още вкусни рецепти вижте на страницата ни във Фейсбук „Ръкохватки – лесни рецепти“

Снимка: iStock

Опитайте още: