Какво те мъчи в любовта?

След секс ми се схваща гушата

Ева Кулева ви съветва за любовта

01.06.2017г. / 14 38ч.
Аз жената
Снимка: pixabey

Снимка: pixabey

Какво усещате след секс? Чувствате ли се приятно, тялото вероятно ви е отпуснато, щастливи сте... Но не всеки изпитва тези приятни емоции.

Днес в рубриката ни "Какво те мъчи в любовта?" споделяме съвета на Ева Кулева към читател, за когото сексът определено не завършва с позитивни чувства. 

Въпрос: Имам връзка от три години с красива, чаровна и слънчева жена на 40, аз съм на 46. Несемейни сме. И двамата желаем семейство. Но аз всеки път изпитвам болка в гушата, сливиците и схващане с болка до ушите ми, след като правим любов. След това 5-10 дни нямам желание за секс. Ужасно е чувството и не знам защо търпя тази болка

Ева Кулева: Предполагам, че търпиш тази болка, защото обичаш приятелката си и ти е приятно да прекарвате време заедно. А вероятно ти харесва и да правите секс. 

Консултирал ли си се с лекар за този симптом? Ако не си, може да потърсиш мнението на сексолог, психолог, невролог или друг специалист. 

Вярвам, че с всяка физическа болка или болест, тялото ни изпраща послание. Книгата на канадката Лиз Бурбо "Твоето тяло казва "Обичай се", ще ти помогне да разбереш какво ти казва тялото ти с тази болка и схващане в областта на врата.

"Спазъм

Спазъм се получава често при човек, който се страхува, преживява напрежение и иска да се закачи за нещо или за някого. Страхът или вътрешното напрежение, което преживяваш, те карат да се стягаш, вместо да се отпуснеш и да се насладиш на преживяването."

За кого или за какво искаш да се закачиш? За твоята приятелка? От какво се страхуваш?

"Болки в гърлото

Ако става дума за свиване в гърлото, човекът се чувства хванат за гушата, т.е. усеща се принуден от някого да казва или да прави нещо. Чувства се подложен на натиск."

Имаш ли усещането, че си подложен на натиск? 

Предлагам ти да обсъдиш отношенията с приятелката си и да й споделиш как се чувстваш. Не само по отношение на физическия дискомфорт след секс, а и като цяло – какво искаш от тази връзка, какво те притеснява, как предлагаш да продължите напред и т.н. Ако това не помогне, да потърсиш подкрепа от терапевт, коуч или лекар.

Ева Кулева

лайф коуч и мачмейкър

Rare Life Coaching

0889 237 207

https://rarerelationships.eu/video-blog/

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай