Какво те мъчи в любовта?

Страхувам се да започна нова връзка

Може ли страхът да ни откаже от истинската любов

18.09.2017г. / 14 16ч.
Аз жената
Снимка: pexels

Снимка: pexels

Всеки от нас е изпитвал в някакъв момент страх от това да създаде нова връзка. Когато неуспешните опити се окажат повече от един, желанието за щастливо семейство сякаш все повече бива изместено от страховете, които изпитваме.

Днес в рубриката ни „Какво те мъчи в любовта?“ Ева Кулева дава своя съвет на читателка, която копнее за истинска връзка, но негативните емоции сякаш надделяват.

Въпрос: Имам два неуспешни опита за създаване на семейство. Отдавам се изцяло с любов и пак не се получава. Страхувам се да започна нова връзка. Как да постъпя?

Ева Кулева: Разбирам разочарованието и огорчението ти. Поздравявам те, че след първия „неуспешен“ опит, си събрала смелост и си опитала отново.Въпросът ми към теб е какво направи по различен начин втория път?

Повечето от нас опитват отново и отново по един и същи начин и се чудим защо получаваме един и същи резултат. След като резултатът не ни удовлетворява, логично е да променим нещо в подхода, нали така?

Не знам какво има нужда да промениш ти в подхода си, защото не си ни споделила нищо за него. Но мога да изброя някои от най-честите причини опитите за създаване на семейство да приключват неуспешно.

1) Не сме готови за пълноценна връзка.

2) Избираме неподходящ партньор.

3) Липсват ни умения за създаване и поддържане на пълноценна интимна връзка.

4) Отказваме се твърде бързо.

За всяка от горните причини може да се напише отделна книга. Писала съм и съм говорила за тях в блога и видео блога си, които можеш да разгледаш на https://rarerelationships.eu/video-blog/

Преди да се отдадеш изцяло следващия път, увери се, че си готова за нова връзка, че си създала пълноценна връзка със себе си, че си избрала подходящ партньор и че той също е готов да ти се отдаде изцяло.

Ако имаш нужда от подкрепа по пътя, на разположение съм.

Ева Кулева

лайф коуч и мачмейкър

Rare Life Coaching

0889 237 207

https://rarerelationships.eu/video-blog/

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай