Какво те мъчи в любовта?

Наближавам 40 и искам да имам деца

Ева Кулева отговаря на въпрос на читателка

07.02.2018г. / 13 37ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Търсейки подходящия партньор в любовта, понякога се оказваме сами, без любим човек до себе си. Имаме планове, желание за създаването на семейство, но сме изправени пред това да избираме. Днес в рубриката ни „Какво те мъчи в любовта?“ Ева Кулева отговаря на въпрос на читателка, която е изправена пред избор, който до голяма степен би определил нейното щастие. Повече вижте в следващите редове.

Въпрос: Здравейте, все попадам на неподходящи мъже. Имах връзка с някои от тях и се уверих, че различията не се изглаждат с времето, а само се задълбочават. Затова вярвам, че няма смисъл да правя компромис и да се примиря с някого, само за да имам мъж и деца.

Скоро ще навърша 40 и се притеснявам, че повечето мъже, които искат деца, предпочитат по-млади жени. Какво да правя – да се откажа от мечтата си да имам деца или да се примиря с мъж, който не ми пасва?

Ева Кулева: Напълно нормално е повечето потенциални партньори, с които излизаме, да не са подходящи за нас. Това е и целта на излизането на срещи – да съберем информация за другия, да усетим как се чувстваме в тяхната компания и да вземем решение да предложим ексклузивна връзка или да спрем да се виждаме и да продължим напред.

Сама си се уверила, че започването на връзка с човек, за когото знаеш или усещаш от самото начало, че не е подходящ дългосрочен партньор за теб, не работи. С уговорката, че си наясно точно от какъв партньор имаш нужда, как ще го разпознаеш, какво си готова да приемеш и какво не. Материалите във видео блога ми ще ти помогнат в тази посока.

Разбирам притесненията ти по отношение на напредването на възрастта и раждането на деца. Много мъже и жени погрешно смятат, че след 35 години жената не може да има деца по естествен път или зачеването и раждането би било много трудно.

Да, при много жени това става по-лесно на по-ранна възраст. Но и много млади жени имат репродуктивни проблеми, както и много жени над 35-годишна възраст забременяват и раждат здрави деца по естествен път.

Зависи най-вече от физическото, емоционалното и психическото здраве на жената, както и от отношенията с партньора ѝ. Познавам много жени, които родиха деца на 45 и 50-годишна възраст с инвитро процедури. Има и други алтернативи, като осиновяване.

Това, което бих направила на твое място, е да се грижа добре за здравето си и да продължавам да излизам на срещи с вяра и позитивна енергия. Бих се опитала да опозная добре всеки мъж, който отговаря на моите най-важни изисквания за бъдещ партньор. И бих започнала ексклузивна връзка само с мъж, с когото усещам, че имаме потенциал за създаване на семейство.

Изборът на партньор в живота, е изборът, който до най-голяма степен определя щастието или нещастието ни. Така че не бих правила компромис с този избор. Разбира се, не препоръчвам и другата крайност – да поставяме невъзможни изисквания, да се ръководим от повърхностни критерии за избор и да зачеркваме потенциални партньори прибързано.

Ева Кулева

лайф коуч и мачмейкър

Rare Life Coaching & Matchmaking

0889 237 207

https://rarerelationships.eu/video-blog/

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай