Знаете ли, че...?

Знаете ли, че... тюлената пола на Кари струва само 5 долара?

Някои малко известни факти за „Сексът и градът“

10.09.2016г. / 09 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Един от най-любимите сериали на жените е „Сексът и градът“. Телевизионната история за четирите невероятни дами е базирана на едноименния роман на американската журналистка Кандис Бушнел. От 1998 година до днес, един сериал последван от два филма, промени нашето виждане за жените, кариерата, секса, любовта, връзките и модата.

Днес в рубриката ни „Знаете ли, че...?“ споделяме някои малко известни факти за „Сексът и градът“.

Всеки епизод на сериала започва с кадър, в който Кари е на сред улицата, облечена с розов потник и невероятна тюлена пола. Може би мислите, че тя е дизайнерски модел, но всъщност струва само 5 долара.

Синтия Никсън е естествено руса, но боядисва косите си в червено за образа на Миранда.

В епизода „Бягство от Ню Йорк“, Кари се среща с Матю Макконъхи. Първоначално продуцентите са отправили покана към Алек Болдуин, но той им отказва. Истинското име на Тузара е Джон Джеймс Престън. В истинския живот това е актьорът Крис Нот.

Знаете ли, че апартаментът на Кари не съществува? Докато гледаме сериала и си мечтаем някой ден да минем по улицата на Кари или дори да наемем жилището ѝ, едва ли предполагаме, че той е специално изграден в киностудио.

Всъщност останалите адреси на момичетата също са нереални. Във втория филм „Сексът и градът“ момичетата пристигат на летището в Маракеш, а не в това на Абу Даби.

Коктейли, шампанско, вино... Всички тези напитки, които присъстват в почти всеки епизод на сериала всъщност не са истински. Червеното вино е сок от грозде, коктейл „Космополитън“ е разреден сок от боровинки, а джинджифиловата бира замества шампанското.

След края на сериала Сара Джесика Паркър задържа 70% от тоалетите на Кари. До края на сериала нито една от четирите героини не облича повторно някой тоалет, с изключение на Кари, която в последната серия е облечена с палтото, което носи в първия епизод.

Знаете ли, че петият сезон на сериала има само осем епизода, защото Сара Джесика е бременна в реалния живот?

Сара Джесика Паркър е трябвало да прекарва по 18 часа на ден носейки обувки на висок ток.

В първия филм Кари открива една невероятна книга озаглавена „Любовни писма от велики мъже“. Всъщност такава книга първоначално не съществува., но интереса към нея е толкова голям, че феновете на „Сексът и градът“ не спират да я търсят. Малко по-късно такава книга е издадена и дори е достъпна за закупуване в интернет.

Свързани статии

Сара Джесика Паркър е поискала в договора ѝ да бъде включена клауза, която посочва, че тя няма напълно да се разголва.

По първоначален план Кари и Тузара не е трябвало да се събират, но...

Помните ли чаровникът Ейдън и неговото куче? Е, първоначално четирикракият приятел, който е трябвало да се снима, много се е страхувал от Джон Корбет (Ейдън), та се наложило да намерят друго.

Снимки: outnow.ch

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати