Знаете ли, че...?

Хю Хефнър: Животът е твърде кратък, за да изживяваш чужда мечта

Един мечтател, успял да изживее голяма част от мечтите на много мъже

28.09.2017г. / 13 04ч.
Михаела Лазарова
Хю Хефнър. Снимка: Reuters

Хю Хефнър. Снимка: Reuters

„Животът е твърде кратък, за да изживяваш чужда мечта.“ – Хю Хефнър

Мъдри думи, които трябва да си напомняме всеки ден. Той живя в рая на земята. Легендарният основател на списание Playboy си отиде от този свят от естествена смърт в имението си Playboy Mansion в Лос Анджелис. Казват, че ако човек си доставя удоволствия и взима максимума от живота, може да доживее и до 100 години. На Хефнър малко не му достигна, отиде си на 91.

Той бе човек с големи мечти, успял да изживее и мечтите на милиони мъже по света. Преди 60 години поставя началото на империя, бранд и въпреки че през 2016 и 2017 година експериментира, намалявайки голотата в Playboy, списанието ще остане в историята като събрало на страниците си едни от най-красивите и известни жени.

Хю Марстън Хефнър се ражда на 9 април 1926 година в Чикаго. Бива строго възпитаван от родителите си.

Какво още не знаете за него?

Като гимназист създава комикс, който нарича School Daze.

През 1949 година се жени за приятелката си от колежа Милдред Уилямс. Бракът им трае 10 години.

Хефнър има три брака, като от първите два има общо 4 деца.

Майката на Хеф, Грейс Каролин Хефнър, веднъж казала, че се гордее с него, но би била също толкова горда, ако беше мисионер. Хефнър по-късно отговорил: „Но майко, аз бях!“

Хефнър споделя, че най-доброто му сексуално преживяване се е случило с неговата приятелка, плюс още 17 плеймейтки на негов рожден ден в изкуствено направена пещера.

В гимназията е изключително популярен и е бил един от най-успелите ученици.

Playboy Mansion е единственият частен дом с лиценз за зоологическа градина.

Годината е 1960, а в Чикаго бива открит първият нощен клуб Playboy – Playboy Bunnies.

Хефнър публикува първия брой на Playboy през 1953 г. с Мерилин Монро на корицата. На него няма дата, тъй като не се е знаело кога и дали ще бъде отпечатан следващият брой. Въпреки това 50 000 броя биват продадени и това се смята за успешно начало.

Приятели и семейството подкрепят идеята за списанието, като дават на Хев начален капитал от 8 000 долара (според някои източници, други сочат по-малка сума), за да стартира.

През 1970 г. Хефнър притежава частен самолет на стойност 5,5 млн. долара.

През 1948 година бива публикувана първата книга „Kinsey Report“, която хвърля светлина върху сексуалността на мъжете. Четивото предизвиква голям интерес у Хефнър, който след това продължава да изследва всичко свързано със секс, от медицински списания до юридически документи.

Знаете ли, че като дете Хю е имал любимо синьо-бяло одеяло, на което е имало зайче?

Най-продаваният брой на Playboy излиза от печат през ноември 1972 г., като от него се продават 7 161 561 копия. На корицата му позира шведският модел Lena Soderberg.

Той признава, че в миналото е експериментирал с хомосексуалността. Една вечер в Чикаго, мъж му предложил да му направи фелацио и Хеф се съгласил.

Свързани статии

През 1988 година неговата дъщеря Кристи Хефнър става главен изпълнителен директор на Playboy Enterprises. Кристи се оттегли от позицията си в Playboy през 2009 година, за да се отдаде на благотворителна дейност.

Знаете ли, че... Стивън Спилбърг е кръстник на Дрю Баримор и Гуинет Полтроу?

Хю Хефнър е служил в американската армия в продължение на две години в края на Втората световна война, след като завършва гимназия през 1944 година.

Cynthia Maddox, която е една от редакторите на анимационния филм на Playboy, се появява на корицата на списанието цели 5 пъти.

В ранните години Хефнър издава художествена литература в своето процъфтяващо списание.

Снимки: instagram, Reuters

Коментирай
Свободно време