Знаете ли, че...?

Много забавни факти за мъжете

Мъжете лъжат два пъти повече от жените

02.08.2019г. / 13 36ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Мъжете и жените са наистина различни по природа. Науката го е доказвала многократно, продължава да го прави и в момента. Изследванията за характера и особеностите на мъжете и жените винаги представляват интерес, тъй като пълното взаимно разбиране на двата пола все още е в сферата на мечтите.

Сайтът Bright Side е събрал няколко интересни и любопитни факта за мъжете и техните особености, различаващи ги от жените. Ето кои са те.

Мъжете виждат кошмарите си като истински катастрофи

Смърт, здравословни проблеми, психологически терзания са повод за поява на кошмари у повечето от нас. Но учени от Университета в Монреал установяват, че мъжете изживяват много по-трагично тези кошмари в сравнение с жените.

Три неща не можем да пренебрегнем – храната, секса и опасността

Мъжете винаги се навеждат да вдигнат предмет, а не клякат

За разлика от тях, жените инстинктивно предпочитат да клекнат, за да посегнат към падналия на земята предмет.

Мъжете харесват жени със здравословно тегло

Проучванията показват, че ако сте жена с прекалено слаба фигура и изпито лице, мъжете подсъзнателно ще ви възприемат като нездрава и ще предпочетат някоя дама с по-сочни форми.

Когато мъж сложи ръце на колана си, значи търси женско внимание

Ако пред себе си имате двама мъже и единият от тях е окачил палците си на колана на панталона си, то определено се опитва да ви подскаже интереса си към вас. Ясно ще разграничите поведението на двамата мъже, особено ако другият е бръкнал в джобовете си и ви гледа равнодушно.

Мъжете предпочитат комплименти от други мъже

Смята се, че да получиш комплимент от противоположния пол е страхотен повод за гордост. Това обаче не е съвсем вярно. Както жените, така и мъжете се конкурират помежду си в много отношения. Ето защо да получиш искрен комплимент от свой конкурент си е направо триумф.

Мъжете се сприятеляват заради общи интереси

Приятелството между мъжете и жените е различно. Проучване показва, че мъжкото приятелство се основава най-вече на общи интереси, докато женското е базирано на подкрепа и емоции.

Какво прави мозъкът по време на сън?

Свързани статии

Мъжете ядат два пъти повече от жените

Техният метаболизъм е доста по-бърз от женския.

Начинът на живот на мъжете зависи от тяхното IQ

Група учени от Каролинския Институт в Стокхолм установяват, че високите нива на коефициент на интелигентност при мъжете определят дали те ще злоупотребяват с чашката всяка вечер и как ще се хранят, дали ще спортуват – изобщо всичко, свързано с начина на живот.

Мъжете лъжат два пъти повече от жените

Изследванията по темата констатират, че мъжете изричат на ден средно по 6 лъжи за разлика от жените, които лъжат средно по два пъти.

Мъжете се заглеждат по непознати жени през по-голямата част от живота си.

Коментирай