Притчи, мъдрости, цитати

Притча за преследваното щастие

Къде да намерим щастието, което търсим

19.10.2019г. / 16 17ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Колко често се замисляте върху качеството на живота си? Доволни ли сте от това, което имате или все преследвате нещо? Може би възможността да срещнете нова любов или щастието? Оказва се всеки от нас преследва нещо в желанието си да получи пълно удовлетворение.

И точно в тези моменти не получаваме това, което искаме. Днешната поучителна история ще ви разкрие малко повече за щастието.

В слънчев ден, на прекрасна зелена поляна, си лежала стара мъдра котка. Покрай нея минало малко коте, което не спирало да скача, да се върти в кръг. Премятало се, падало, ставало, но не спирало.

– Какво правиш? – попитала котката.

– Опитвам се да уловя опашката си – казало котето, което било останало без дъх.

– Но защо? – засмяла се котката.

Свързани статии

– Казаха ми, че опашката, това е моето щастие. Ако успея да хвана опашката си, ще уловя и щастието си. Ето защо вече трети ден се опитвам, но тя все ми се изплъзва.

– Да – усмихнала се мъдрата стара котка – и аз като теб преследвах собственото си щастие, но то все ми убягваше. Оставих това начинание. След известно време осъзнах, че няма смисъл да го преследвам. То трябва винаги да е по петите ми. Където и да съм, моето щастие е винаги с мен. Не забравяй това.

 

Коментирай
1 rate up comment 2 rate down comment
.... ( преди 4 години )
ne e taka. az puk se boria za vseki mig 6tastie ,tova e mig do liubimia mi goliam bliznak , kogoto obojavam ,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар