Готварство

Ароматен хляб с орехи и боровинки в хлебопекарна

15 Юни 2016 | 12:50 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 150 минути Порции: 10
Ароматен хляб с орехи и боровинки в хлебопекарна

Продукти:

  • За 1 кг хляб:
  • 1/2 чаша топла вода
  • 1/2 чаша топло мляко
  • 1 разбито яйце
  • 40 г масло
  • 1 супена лъжица мляко на прах
  • 1/3 чаша захар
  • 1 супена лъжица настъргана портокалова кора
  • 3 и 1/2 чаши брашно
  • 1 пакетче суха мая
  • 1/3 чаша сушени боровинки или стафиди
  • 1/3 чаша нарязани орехи

Приготвяне:

Сложете всички сухи съставки в контейнера на хлебопекарната. Направете малко кладенче и постепенно добавете яйцето и течните съставки. Включете хлебопекарната на програма за хляб, като изберете тази с допълнителното добавяне на съставки.

Когато пекарната издаде сигнал за добавяне на съставки може да сложите ядките и боровинките. Крайният резултат е ароматен хляб, богат на ядки и полезни плодове. По желание преди сервиране може да поръсите хляба с пудра захар.

Снимка: iStock

Опитайте още тези рецепти за хлебопекарна: