Готварство

Кекс с мармалад и джинджифил

30 Юни 2016 | 09:59 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 70 минути Порции: 10
Кекс с мармалад и джинджифил

Продукти:

  • 75 г масло
  • 100 г захар мусковадо
  • 125 г мармалад по ваш избор
  • 225 г пълнозърнесто или обикновено брашно
  • 1 и 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
  • 1/2 чаена лъжичка сода за хляб
  • 1 чаена лъжичка пресен настърган джинджифил
  • 150 мл мляко
  • 1 яйце

Приготвяне:

В контейнера на хлебопекарната машина сложете всички съставки. Изберете програма за кекс. Когато кексът е готов, не го вадете веднага от машината, а го оставете за около 10 минути на отворен капак да почине малко.

Снимка: iStock

Вижте още: