Меню
Ръкохватки

Видео рецепта: Закуска с крема сирене

Вкусна и лесна за приготвяне

04.03.2023г. / 05 45ч.
Михаела Лазарова
200 г крема сирене (Lacrima) 
1 яйце + 1 жълтък за намазване 
200 мл прясно мляко
500 г бяло брашно
1 пакетче суха мая 
100 мл олио
1 ч. л. захар 
1 ч.л. сол 
сусам 
1 ч. л. заквасена сметана

200 г крема сирене (Lacrima) 1 яйце + 1 жълтък за намазване 200 мл прясно мляко 500 г бяло брашно 1 пакетче суха мая 100 мл олио 1 ч. л. захар 1 ч.л. сол сусам 1 ч. л. заквасена сметана

В топлото прясно мляко се разтваря маята, заедно със захарта и 1 с. л. брашно. Оставя се настрана, за да шупне. Брашното се пресява и в него се добавя солта, разбитото яйце, олиото и шупналата смес с маята. Замесва се меко тесто, оставя се за 15 мин, за да си почине. 

След това се разделя на 12 равни части. Оформят се топчета, като всяко от тях се разточва на тънка правоъгълна кора. От едната страна от половината на долу се нарязва на ленти до края. Другата страна се намазва с крема сирене и се навива на руло, като се започва от страна на крема сиренето. 

Оформя се на охлюв и се поставя във формата за мъфини, която предварително е намаслена с олио. Оставя се да втаса за 20 мин. Жълтъкът се разбива със заквасената сметана. Закуските се намазват с яйцето и се поръсват със сусама. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна. 

Снимка и видео: Мариола Тютюнджиева

Следете и кулинарната ни страница Ръкохватки - лесни рецепти.

Опитайте и:


Коментирай