Пилешка яхния с нахут и зеленчуци

01 Яну 2018 | 06:39 |
Рейтинг:
Пилешка яхния с нахут и зеленчуци

Продукти:

  • 500 г пилешко филе
  • 200 г сварен нахут от консерва
  • 2 зелени чушки
  • 2 червени чушки
  • 2 моркова
  • 2 чаши бяло вино
  • 2 щипки сол
  • 2 щипки черен пипер
  • 1 щипка червен пипер
  • 2 скилидки чесън
  • 1 глава кромид лук
  • 1 щипка розмарин
  • 1 супена лъжица брашно
  • 50 мл олио

Приготвяне:

Нарежете пилешкото на едри късове. Оваляйте го в брашното, солта и подправките. Запържете го в сгорещено олио в дълбок съд. След като се запържи от всички страни за няколко минути го извадете от съда.

В същата мазнина запържете нарязаните лук, моркови, чушки, чесън. След като се задушат, добавете нахута (изцеден) и бялото вино. Оставете да къкри на по-слаб огън под капак до сгъстяване.

Когато зеленчуците омекнат, върнете месото обратно в съда и гответе още 15 минути.

Снимка: iStock

Вижте още: