Кюфтета с кашкавал, люта чушка и пресни картофки

29 Авг 2017 | 09:30 |
Рейтинг:
Кюфтета с кашкавал, люта чушка и пресни картофки

Продукти:

  • За кюфтетата:
  • 500 г телешка кайма (може и свинска)
  • 1 връзка магданоз
  • 1 голяма глава лук
  • 1 люта чушка
  • кимион и черен пипер на вкус
  • 50 г кашкавал
  • За картофките:
  • 500 г пресни картофи (може и стари)
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 връзка копър
  • сол, черен пипер на вкус
  • олио

Приготвяне:

Подгответе зеленчуците, като нарежете лука и магданоза на по-едро, а лютата чушка на ситно. Сложете каймата в купа и прибавете към нея всички съставки. Оставете я да „почине“ в хладилника за около 2 часа. След това оформете кюфтета, като в средата на всяко сложите по едно кубче кашкавал.

Може да ги изпечете на скара, грил тиган или тефлонов. Пресните картофки се измиват, без да се белят. В дълбок тиган загрейте мазнината, сложете картофите и овкусете със сол и черен пипер. По възможност сложете похлупак и на 2-3 минути ги разбърквайте.

След като са добре задушени може да прибавите към тях нарязаните чесън и копър. Сервирайте заедно с кюфтенцата и свежа салата.

Снимка и рецепта: Анатолий Попов

Вижте още: