Кюфтета от леща с бял сос

19 Сеп 2017 | 09:30 |
Рейтинг:
Кюфтета от леща с бял сос

Продукти:

  • За 4 порции:
  • 800 г сварена леща
  • 1 яйце
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица
  • 1/2 ч.ч. галета
  • брашно
  • зехтин

Приготвяне:

Сварете лещата, след което я отцедете и пасирайте. Прибавете към нея нарязаните на ситно лук, чесън, яйцето, подправките и галетата. Всичко се разбърква добре и сместа се оставя в хладилник за около 30 минути. Загрейте добре зехтина.

От сместа оформете кюфтета, оваляйте ги в брашно и ги изпържете. За да не са много мазни, оставете кюфтета да се отцедят върху домакинска хартия. Сервирайте със сос приготвен от майонеза, кисело мляко, сол, черен пипер и стрита скилидка чесън.

Снимка и рецепта: Анатолий Попов

Вижте още: