Яхния от зелен фасул с яйце

22 Сеп 2017 | 09:30 |
Рейтинг:
Яхния от зелен фасул с яйце

Продукти:

  • 1/2 кг зелен фасул
  • 4 яйца
  • 1 глава лук
  • 2 моркова
  • 4 скилидки чесън
  • 2 домата
  • сол, черен пипер, червен пипер, чубрица, магданоз,
  • 2 с.л. зехтин

Приготвяне:

Фасулът се измива и нарязва. В добре загрята мазнина задушете нарязаните лук, чесън и моркови. След като омекнат добавете и зеления фасул и овкусете с червен пипер. Долейте малко вода и оставете на слаб огън да се задушат добре съставките. Когато сосът намалее прибавете доматите, нарязани на кубчета, сол, черен пипер.

Когато ястието е готово завършете с чубрица и магданоз.

За да приготвите яйцата кипнете в дълбока тенджера вода, прибавете оцета и чукнете едно по едно яйцата, но бъдете внимателни.

Когато са готови, извадете с решетъчна лъжица. При сервирането сложете по едно от яйцата отгоре.

Снимка и рецепта: Анатолий Попов

Опитайте още: