Лесна боб яхния в гювече

26 Сеп 2017 | 09:30 |
Рейтинг:
Лесна боб яхния в гювече

Продукти:

  • 2 консерви бял боб
  • 1 и 1/2 глава лук
  • 1 морков
  • 1 червена чушка
  • 2 домата
  • олио
  • щипка сух джоджен
  • щипка мащерка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • вода

Приготвяне:

Зеленчуците се нарязват на кубчета и се задушават в добре загрята мазнина. След това се прибавят подправките, като накрая се слага черният пипер. Бобът се отцежда и разпределя в гювечетата.

Върху него се слагат задушените зеленчуци, вода (по 1 ч. ч.) и всичко се разбърква. Гювечетата се слагат във фурната за 30 минути.

Снимка и рецепта: Анатолий Попов

Вижте още: