Солен кейк с шунка, кашкавал и майонеза

03 Яну 2018 | 06:41 |
Рейтинг:
Солен кейк с шунка, кашкавал и майонеза

Продукти:

  • 2 чаши брашно
  • 1 супена лъжица майонеза
  • 2 супени лъжици горчица
  • 50 мл олио
  • 50 г черни маслини
  • 1 бакпулвер
  • 2 щипки сол
  • 150 г кашкавал
  • 100 г шунка

Приготвяне:

В купа разбъркайте яйцето, олиото, майонезата и горчицата. В отделна купа смесете брашното, солта и бакпулвера. Разбъркайте добре или пресейте сухите съставки. След това ги смесете с течните. Нарежете кашкавала и шунката на кубчета и ги добавете към тестото заедно с маслините. Разбъркайте с лъжица.

Изсипете тестото в намазнена тавичка за печене или форма за кекс. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 45 минути.

Следете и нашите кулинарни рецепти във фейсбук страницата „Ръкохватки – лесни рецепти“.

Снимка: iStock

Вижте още: