Мисия кърмене

Аксесоари за гърди по време на кърмене

Улесняват кърменето и предпазват зърната

07.10.2016г. / 17 44ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кърменето е естествен процес, но за жалост не при всички майки протича гладко и без известни неразположения. Още преди раждането или в първите дни след него е добре да разполагате с аксесоари, които ще направят периода на кърмене много по-удобен и приятен.

Потичането на гърдите, разранените зърна, са само част от трудностите, с които кърмачките трябва да се справят. Затова споделяме кратък списък на най-важните аксесоари за кърмене.

Накрайници за гърди

Както споменахме, в часовете между храненията от гърдите е съвсем нормално да потича майчино мляко. Накрайниците за гърди на Philips Avent събират излишната кърма при кърмене или изцеждане с помпа. Използването им ще предпази възпалените зърна от инфекции, но също така ще спомогне и за по-бързото им възстановяване.

Поставени върху зърната, те осигуряват лек натиск, който спомага за облекчаване на препълнените с кърма гърди, а малките им отвори позволяват на въздуха да циркулира. Тези накрайници може да ползвате, когато кърмите или изцеждате кърмата с помпичка.

Протектори за зърна

Когато кърмите вашето бебе, задължително трябва да имате поне един комплект протектори за зърна. Те са особено подходящи за тези мами, чиито зърна са разранени. С протекторите за зърна бебчето ви лесно може да засуче. Необходими са, за да могат зърната ви по-бързо да зараснат и кърменето да не бъде болезнен процес за вас.

Меки еднократни подплънки за гърди

Подарете си удобство за целия ден, докато кърмите вашето бебе, използвайки подплънки за гърди. Те са фини, меки, незабележими, когато се поставят в сутиена, изработени от дишащи материи. Добре абсорбират, но и предпазват зърната от възпаления. Предлагат се такива за дневна и нощна употреба.

Свързани статии

Вендуза за зърна

Както формата на гърдите, така и тази на зърната се различава. При някои жени зърната са обърнати или плоски. Носенето на вендуза за зърна може да спомогне за тяхната корекция. Вендузите се прилагат през първите шест месеца от бременността и ще направят кърменето възможно.

Не забравяйте, че добрата подготовка е съществена част от всеки успешен процес.

Снимка: Philips Avent