Интимно

Признаците, че бракът ви още може да бъде спасен

Нищо не е обречено, ако изпитвате тези неща

25.01.2016г. / 14 40ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Всеки брак има своите трески за дялане. Хората не са идеални, отношенията не са перфектни, понякога са на ръба, но все нещо ви кара да продължавате да сте заедно.

Ако през главата ви минават мисли за раздяла, разберете дали не е прекалено рано да мислите за това. Има някои знаци, които подсказват, че бракът ви все още може да бъде спасен. Кои са те?

Осъзнавате, че не сте перфектна съпруга

Много често жените бързат да хвърлят вината изцяло върху мъжете си без да осъзнават, че самите те не са перфектни съпруги, просто защото перфектни хора няма. Ако вие напълно разбирате това, вероятно и комуникацията помежду ви е далеч по-нормална и осъществима.

Усмихвате се, когато нещо ви напомни за него

Снимка: iStock

Ако имате достатъчно общи спомени, които ви карат да се чувствате приятно щом преминат в съзнанието ви, значи имате още да извървите заедно. Ако все още ви става хубаво, когато усетите парфюма му, докосването му или пък когато подреждате вещите му си мислите за него, значи има надежда.

И за двама ви семейството е на първо място

Много е важно семейството да е приоритет и за двамата партньори. Ако това важи само за единия, а другият е заинтересован от собствените си важни дела, то нещата трудно се получават.

Но каквито и различия да са ви накарали да влошите отношенията си, семейната ценност е тази, която говори, че все още можете да спасите брака си.

Все още излизате на срещи

Представете си, че сте се скарали, разделили или пък той се е изнесъл от вкъщи. Готови сте да се разведете, но минава време, нещата помежду ви започват да се нормализират и дори се виждате – дали за обяд, дали за следобедно кафе, за разходка след работа или за нещо друго.

Това са си своего рода срещи, които подсказват, че все още имате нужда един от друг. Компанията на другия ви е важна и се търсите взаимно. Определено трябва да дадете втори шанс на брака си и да изгладите дрязгите.

Все още се чувствате добре, когато споделяте мисли и чувства помежду си

Споделянето и комуникацията са водещи точки в списъка с тайните на добрия брак. Дори да сте си помислили, че вашият не е от тях, фактът, че има добро и свободно общуване помежду ви говори много.

Снимка: iStock

Мислите за двойката си като за екип

Неслучайно половинките се наричат и партньори, независимо че става дума за брачно или интимно партньорство. То е такова в своята същност и е важно, че вие и съпругът ви сте екип, защото много двойки всъщност не са.

Ако действате заедно в критичните и важни ситуации, това е стабилен признак, че бихте могли да спасите поразклатените си отношения.

Не сте изгубили желание за секс

Сексът е важна част от взаимоотношенията в една връзка, независимо на колко години сте. С времето интимните ви срещи може и да се поразредят, но е добре да ги има. А щом имате и желание за това, а не го правите само по задължение, това е добър знак.

Общите ви спомени винаги са на преден план в съзнанието ви

Ако се замислите ще видите, че всъщност бракът ви няма нужда от спасяване, а от преосмисляне на някои неща. Щом мислите непрекъснато за общите си спомени, значи човекът до вас не ви е безразличен и искате да натрупате още нови спомени заедно.

Важно е, разбира се, с каква нотка си спомняте – позитивна или негативна.

Коментирай