Интимно

Трите неща, които никога не трябва да издавате, ако сте омъжена

Някои тайни трябва да си останат между вас и съпруга ви

17.03.2016г. / 12 02ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Всяко момиче има своята най-добра приятелка, на която споделя всичко за интимния си живот. Така сме устроени ние, момичетата. Забавно е, когато все още ходим по срещи, излизаме с много гаджета и търсим идеалния.

Но когато се омъжим идва момент, в който някои интимности е добре да си останат само за нас. Омъжената жена не би трябвало да споделя абсолютно всичко с приятелките си, защото рискува да изгуби доверието на партньора си. Това съветват брачните консултанти и терапевти.

Вярно е, че когато се яви някакъв проблем, всяка жена би искала да потърси съвет, да получи подкрепа и да знае, че най-добрата ѝ приятелка е на нейна страна. Но бракът има своите граници.

Какво не трябва да споделяте за брака си?

Най-малките подробности за сексуалния ви живот

Съпругът ви е ваш партньор във всяко едно начинание. Той не е просто гадже, което сте забърсали в някой бар или поредната бройка в интимното ви тефтерче.

Той е човекът, който заслужава вашата дискретност. Представете си, ако разбере, че сте споделяли всички подробности от случващото се под завивките! Вие добре ли ще се почувствате, ако той разказва всичко на момчетата, когато излизат на по биричка?

Можете да споделяте с приятелките си, но в определени граници. Разкриването на абсолютно всичко не се препоръчва от експертите. Вместо това, ако има проблем, първо го обсъдете със съпруга си.

Доходите и дълговете на съпруга ви

Това наистина е личен въпрос. Някои хора са много любопитни и разпитват за заплатата и заемите на своите приятели, за да си сверят часовника. Други го правят от чисто клюкарство и любопитство.

Не се хващайте на тази въдица. А и не тръбете сами за тези неща пред приятелките си. Отново доверието на съпруга ви е сложено на карта.

Да не говорим, че паричното състояние на семейството ви може да накара някои ваши приятели да се почувстват неудобно. Ако съпругът ви печели доста добре и вие се хвалите с това, надали ще зарадвате приятелите си. Обратният сценарий също важи.

Специалистите съветват да се избягват финансовите обсъждания. Говорете си за нещо по-приятно.

Всичко, за което той ви е помолил да не казвате

Много често хората споделят някаква тайна като молят близките си да не казват. Много от доверениците обаче естествено не спазват обещанието и тичат да го разкажат на следващия слушател, молейки го да не казва на никого.

Не правете тази грешка. Когато съпругът ви е изискал от вас споделеното да си остане тайна, спазете обещанието си. Надали би се почувствал добре, ако чуе от трети човек онова, което ви е споделил.

А най-неприятното е, че като семейна двойка вероятно имате и семейни приятели. Ако сте споделили с тях нещо, как очаквате да се държат сякаш нищо не е станало? Зависи каква е информацията, която сте споделили, но все пак границата е тънка и някои теми са деликатни.

Пък и колкото и близки да са приятелите ви, надали като странични наблюдатели биха могли да вземат адекватно отношение или да ви дадат съвет, ако това сте търсели от тях, споделяйки им тайните на мъжа си.

Снимки: iStock

Коментирай