Интимно

Най-точните признаци, че не сте преживели бившия

Какво ви тегли отново към него?

12.09.2016г. / 17 46ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Взели сте решение да приключите връзката си, но все пак не се чувствате добре. Мислите ви непрекъснато са насочени към бившия ви. По някаква причина не сте щастливи, дори изпитвате трудности да се огледате наоколо за други мъже.

В доста случаи жените изпадат в подобна ситуация. Дори те самите да са инициирали раздялата, чувстват вина и изпитват трудност да забравят бившия си, било то съпруг или приятел.

Кои са знаците, че определено още не сте преживели бившия си?

Все още имате чувства

В началото след раздялата може и да сте били гневни, което ви е попречило да осъзнаете чувствата си. Но след като нещата са се поуталожили сте осъзнали, че още го обичате. Започвате да се питате дали не направихте грешка. Търсите повод да опровергаете решението си сами пред себе си. Разубеждавате се всячески.

В следващите си партньори търсите качествата на бившия

Това е един от отговорите на въпроса ви „Защо не мога да се обвържа след раздялата?“ Ако непрекъснато проектирате образа, качествата и поведението на бившия си върху следващите си партньори, неговата сянка никога няма да ви освободи.

Съжалявате

Каквото и да правите, с когото и да се срещате, една мисъл не ви напуска – вие съжалявате за това, че в крайна сметка сте се разделили. Съжалението ви и терзанието взимат надмощие и заличават в съзнанието ви всички причини, които са ви довели до раздяла.

Идеята да сте необвързана ви побърква

Някои жени не са родени да са сингъл. Просто не знаят какво да правят със свободата си, чувстват се като с потънали гемии, вкопчват се в идеята да принадлежат на някой мъж.

Ако продължавате да си се представяте в обятията на бившия, определено не сте го забравили. В съзнанието ви изплуват сцени от съвместния ви живот. Пък и не си се представяте с друг на този етап – в мислите ви винаги сте в компанията на бившия.

Все още го следите в социалните мрежи

Опцията за следене не ви дава спокойствие. Нарочно не сте я изключили, за да можете да получавате последните новини от неговото ежедневие. Някак мазохистично искате да знаете как я кара, вижда ли се с някоя след вас, щастлив ли е.

Тайничко се надявате да не се чувства добре и да има нужда от вас. Затова и не го триете от контактите си, защото се надявате и да ви потърси.

Говорите за него много и то често

Ако се улавяте, че бившият ви е основна тема на разговор за вас, значи още не сте го забравили. Приятелките ви постоянно слушат спомени за него, както и новото покрай него, което сте разбрали от социалните мрежи или от общи познати. Животът и мислите ви продължават да се въртят около него, защото още го обичате (в случай, че не сте го осъзнали още).

Снимки: iStock

Коментирай
1 rate up comment 4 rate down comment
... ( преди 7 години )
4ast ot izbroenite ne6ta , no gi svurzvam s liubim 4ovek , kogoto obojavam i o4akvam v li4nia si jivot realno a ne tuk v neta
отговор Сигнализирай за неуместен коментар