Интимно

Какво никога да не казвате на необвързана жена в 30-те й години

9 обидни и неуместни изречения, които да си спестите

04.10.2017г. / 13 20ч.
Илияна Николова
Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Не всяка жена има щастието да срещне идеалната половинка още в младостта си. Всъщност, младостта вече не е това, което беше. 30 са новите 20, 40 са новите 30. Всеки има право да живее живота си по начин, който намира за подходящ.

Стереотипите обаче продължават да се ширят с пълна сила. Хората съжаляват необвързаните жени, особено ако са в 30-те си години. Сякаш срокът им на годност бавно започва да изтича.

Говорейки с необвързана жена на 30+, хората често изпускат обидни и неуместни реплики, най-вече въпроси. Ето и най-абсурдните сред тях:

1. „Ще си замразиш ли яйцеклетки?“

2. „Сигурно ти е трудно, когато те канят на партита?“

Здравословна бременност над 30 години – как?

3. „Наистина трябва да си замразиш яйцеклетки. За твое добро е!“

4. „Защо не опиташ онлайн срещи?“

5. „Е, ти поне можеш да се наспиваш нормално, защото нямаш деца като мен.“

Представете си колко обидно може да се окаже това изречение за жена в зряла възраст, която копнее да има семейство и деца, а все още няма. Ако го кажете на някого, който не е достигнал етап от живота си за подобни желания – добре, но в противен случай е истински нож право в сърцето.

6. „Не мислиш ли, че е крайно време да се установиш и да създадеш семейство?“

Отстрани е лесно да се каже, но някои жени просто нямат късмет да срещнат подходящия мъж в точния момент. Ето защо у околните се буди погрешното усещане, че от безкрайни купони и работа на следващия ден не ви остава време за сериозна връзка. А това изобщо може да не е вярно.

Свързани статии

7. „Сама ли искаш да умреш?“

Звучи наистина грубо, но някои хора са способни на подобна крайна нетактичност.

От какво трябва да се откажем, когато навършим 30?

8. „Имам един необвързан приятел. Малко е по-възрастен от теб, но пък отчаяно иска да се задоми. Защо не си помислиш?“

Сериозно?! Сватосване с някой непрокопсал с връзките старец, който да спаси приятелката ви? Дори да сте много близки не би трябвало да си позволявате подобни въпроси.

9. „На твоята възраст би трябвало вече да искаш да се омъжиш.“

За някои жени е немислимо да са неомъжени, особено след 30-годишна възраст. Това обаче не означава, че всяка жена носи подобни ценности в съзнанието си. Въпрос на личен избор е. А може би пък на лош късмет. И в двата случая подобни констатации са неуместни.

Коментирай
3 rate up comment 2 rate down comment
просвета ( преди 6 години )
Женският организъм има нужда от многократно по-високо ниво на хормоните от мъжкия. Женският организъм и функционирането на хормоните при жената е в пъти по-сложно от мъжката полова система. Сложността на една система е показател за нейния напредък. Мъжкият организъм е на по-ниско стъпало на развитие, защото не нужен масово . С по-малко екземпляри продължението на вида пак е гарантирано. Затова и в природата на мъжа е заложен силен стремеж към риск, т.е. форма на самоубийство и убийство, който не е достатъчно съобразителен, да си отиде навреме.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 3 rate down comment
просвета ( преди 6 години )
Не виждам защо трябва да се замразява яйцеклетка. Яйцеклетки има и след спиране на цикъла, но не са узрели поради по-ниско ниво на хормоните. При третиране с хормони, пак ще узреят и ще са годни за оплождане. И в нашата страна, и в чужбина има раждания на жени след 60-годишна възраст. В някои страни има законови ограничения във възрастта, но в други - няма. Засега още не са намерили начин да създадат законови ограничения на мъжете, а би било редно. Рискът техните клетки да са увредени в по-напреднала възраст е същият, както при жените.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар