Интимно

Как да се сближите отново, когато имате деца

Натовареното ежедневие и грижите отдалечават партньорите

05.12.2017г. / 17 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато в семейството се появят децата, сякаш цялото време и енергия на съпрузите отива в отглеждането им. Между децата, работата, ангажиментите, пазаруването, срещите и всичко останало, което напряга ежедневието ви, някак не остава време за вас самите като двойка.

Много семейства се разпадат пред това тежко изпитание, което сполита всяка брачна двойка без изключение.

Въпреки че тези ежедневни битови проблеми са характерни за всички хора, да се справите с намирането на време за себе си винаги е трудно.

Как да върнете секса след появата на децата?

Как да се сближите отново като двойка след като са се появили децата?

1. Нагласете си таймер. Напълно сериозно – няма значение дали ще е алармата на телефона ви или таймера за варене на яйца в кухнята. Отделяйте си поне 5 минути на ден, в които да не споменавате бебето, детето или тийнейджъра (колкото и голямо да е детето ви, то винаги е в мисълта ви). Говорете си за нещо, което ви свързва, посмейте се, споделете си нещо от изминалия ден.

2. Говорете си в колата, когато пътувате. Това е ценно време, в което можете да си поговорите, докато детето е в специалното си столче на задната седалка, вързано е и няма да се налага да тичате след него.

3. Упражнявайте се заедно. Имате около час след работа да останете сами, да се погрижите за телата си и да се сближите, говорейки си. След това заедно ще приберете детето от детската градина.

4. Измислете си хоби заедно. Дори детето ви да е все още бебе, някой ден ще отлети от семейното гнездо. Тогава ще останете отново само вие двамата. За да поддържате искрата помежду си е добре да имате общо хоби, нещо, което да правите заедно.

10 признака на децата със силен характер

Свързани статии

5. Не си правете погрешни изводи за вечерите заедно като едно време. Много семейни двойки се опитват да се държат сякаш излизат отново на среща като едно време. Оставят детето на бабите и дядовците или на бавачката, обличат се бляскаво като в студентските години, отиват на заведение и очакват да са в състояние да опразнят цяла бутилка уиски.

Не се старайте да се правите на нещо, което вече не ви е присъщо. Бъдете себе си. Отпуснете се и не се опитвайте да се държите като в миналото. Просто това време вече е отминало. На друг етап сте. Говорете си и се дръжте по актуален начин за възрастта и етапа, на който сте. Просто бъдете заедно и сами за известно време.

6. Сгответе си вечеря заедно. Прекарването на време в кухнята винаги е сближаващо. След дълъг работен ден приготвянето на вкусна вечеря е момент, който носи наслада и предразполага към отпускаща работа в екип.

7. Наслаждавайте се на кафето си заедно рано сутрин. Преди да се затичате по пътя за работа като преди това бързате да оставите децата на детска градина, за да се гмурнете в натовареното си ежедневие, насладете се на няколкото сутрешни минути заедно. Изпийте кафето си, говорете си, прегръщайте се, за да се събудите заедно. Това сближава много.

 

Коментирай