Интимно

5 реплики, от които се нуждае всяка връзка

„Съжалявам“

11.12.2017г. / 14 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовните връзки са съвкупност от емоции, чувства, отдаденост, понякога егоизъм, доверие или липса на такова... Всяка следваща връзка се отличава от предишната, но във всички ключово място заема комуникацията. Ако от самото начало не се поставят нейните стабилни основи, след това е трудно да поправим грешките в общуването.

Затова обърнете внимание на малките детайли, на начина, по който се държите с любимия човек и не забравяйте да си казвате тези 5 реплики.

„Добро утро“

Какво е първото нещо, което сутрин си казвате с половинката? Защо не опитате да започнете сутринта с едно „Добро утро“, да приготвите закуска за двама ви, независимо че това е задължение на половинката ви например, да изпиете кафето си с усмивка. Обърнете внимание на половинката си и на вас, въпреки динамиката на началото на деня.

„Добра сутрин, любов моя!“.... Прегръдка... Идеалният старт на деня, положително начало, което ще ви зареди с приятни емоции. Тези от вас, които са започнали връзка отскоро е хубаво да продължат да се събуждат с тази нагласа не само в началото на взаимоотношенията им.

„Съжалявам“

Трябва да знаете, че любовта не се гради върху гордост, его, егоизъм, защото ако гордостта вземе превес във взаимоотношенията, то те са обречени на провал. Разбира се, има ситуации, в които трябва да запазите достойнството си, но тук не става въпрос за тях, а за някои малки ежедневни моменти.

Как да се сближите отново, когато имате деца

Всеки има лоши дни, може да не е в добро настроение, нагласа, да си размени недотам приятни думи с любимия човек, от които... боли. Когато грешим е важно да се извиним. Извинението, когато имаме вина не е проява на слабост, а на сила на характера, интелигентност.

„Това е чудесна идея, подкрепям те.“

В дългогодишните връзки хората се променят, надграждат себе си, преоткриват се, може би техните партньори също ги преоткриват. През всичкото това време, в което сме заедно, подкрепата е много важна. В трудни моменти, в онези, в които не можем да вземем вярното решение, когато постигаме успехи...

Тогава се нуждаем от подкрепата на любимия човек. Щом почувствате, че ви е нужна подкрепа – поискайте я. Когато любимият човек се нуждае от вашата, покажете я независимо от ситуацията, чрез думи, жестове. Всеки иска да чуе „До теб съм“, „Идеята ти е чудесна“, „Ще се справим заедно“, „Вярвах в успеха ти“ и т. н.

15 жеста на внимание, които ще спасят връзката ви

„Как мина денят ти?“

Помислете какво е първото нещо, което си казвате, когато се видите в края на деня. Питате ли него/нея за това как е минал денят им, интересувате ли се от събитията, които сте преживели, емоциите, малките успехи.

Свързани статии

Този въпрос показва внимание, обич, ангажираност във връзката. Защото в едни любовни взаимоотношения партньорите трябва да споделят, да си имат доверие, да имат смелостта да казват това, което им харесва, което не им допада.

„Обичам те“

Колко често си казвате с любимия човек тези силни думи? Думи, които са подходящи за всяка ситуация, които трябва да идват от сърцето, предизвикващи усмивка.

Коментирай