Интимно

Глупави любовни съвети, на които да не обръщате внимание

Вслушвайте се в мнението на близките, но не го следвайте сляпо

06.01.2018г. / 07 30ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Приятелите и близките ви могат да ви дават стотици любовни съвети. Те ще го направят с обич и за да ви предпазят от разочарования, но това не означава да се вслушвате във всеки глупав съвет, пречупен през призмата на нечий чужд опит.

Кои са някои от най-абсурдните съвети за любовта и връзките, които никога да не следвате?

Съвети за здрав и щастлив живот

„Изчакай поне седмица преди да му отговориш на съобщението“

Не са нужни подобни игрички на котка и мишка, освен ако не сте в гимназията. Тези глупави правила за срещите и интервалите, в които трябва да се правите на интересни и недостъпни, са истинска глупост. Бъдете честни, искрени, дръжте се естествено и ако изпитвате нужда да отговорите на съобщение или обаждане, направете го. Просто е.

„Недей да се чувстваш твърде комфортно прекалено бързо“

Не е задължително всяка връзка да е една и съща като предходните. Това, че някой е сметнал за редно да не бърза да се радва не означава, че този съвет важи във всички случаи.

„Просто бъди търпелива. Ако те обича ще се появи“

Понякога това е така, но не винаги. Разчитайте на интуицията си и преценете конкретно човека, с когото се срещате. Невинаги търпението е ценност, понякога пречи на реалната преценка.

Съвети за щастлив брак

„Зарежи го“

Перспективата на различните хора е относителна. Тя е пречупена през техния опит. Това, което на тях им се вижда неприемливо, може за вас да е ценно. Взимайте под внимание тези съвети, защото пък може да се окажат верни, но не ги следвайте сляпо. Само вие знаете истината и познавате човека, с когото сте.

„Престани с тази придирчивост вече! Ще остарееш сама!“

Това, че дълго време не сте имали гадже не означава да се хвърлите на първия кандидат, който се появи на хоризонта. В повечето случаи това е грешка. В отчаянието си хора, които са търсили любовта твърде дълго, за да си позволят да я изпуснат и този път, са готови да си затварят очите за куп нередности. В този смисъл придирчивостта е добродетел, защото ще ви предпази от болка. Пък и всеки заслужава щастие с най-точния човек за себе си.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 6 години )
pridir4iva sum , ostariavam , no durja imenno i samo na mujut kogoto obojavam i 4akam
отговор Сигнализирай за неуместен коментар