Интимно

Защо тишината във връзката всъщност е полезна

Мълчанието понякога наистина е злато

15.02.2018г. / 16 13ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

За някои хора мълчанието е неловко. Не издържат да не се говори нищо, особено когато става дума за интимния им партньор. Тишината вкъщи ги напряга, дори води до раздразнение и кавги.

Мълчанието поражда скука у някои хора, подлага под съмнение връзката и привързаността на партньора.

Тишината обаче не трябва да ви притеснява. Тя има своите полезни страни. В една дългосрочна връзка дори е задължителна. Нормално е в началото всеки от партньорите да се стреми да поддържа разговора, защото все още се опознавате и би било ужасно неловко да си мълчите. Тогава това си е проблем.

Знаци, че се намирате в духовна любовна връзка

Но на по-късен и улегнал етап от връзката тишината е не само нормална, тя е и полезна и необходима. Вижте защо.

Тя показва едно ниво на спокойствие между вас

Мълчанието и тишината във връзката се случват, когато и двамата партньори се чувстват достатъчно добре в компанията си без да си говорят. Има моменти, в които всеки от двамата има нужда да остане насаме със себе си и в това няма нищо притеснително.

Можете наистина да се отпуснете

Уютът, който очевидно връзката ви дава, ви кара да не се напрягате в мислене какво забавно нещо да кажете или с какво да впечатлите партньора си, защото вече няма нужда от подобно позьорство. Свикнали сте със спокойствието помежду си. Радвайте му се.

Тихото лечение не е излишно

Невинаги е препоръчително да изговаряте на глас всичко, което си мислите. Спестяването на някои неща е важно за връзката. Дори когато сте ядосани понякога е по-добре да замълчите, отколкото да продължите с разнищването на проблемите.

Разликите между любовта и отровната връзка

За интровертите е особено важно

Интровертите имат особено дълбока нужда от тишина. Те невинаги искат да говорят, дори да имат какво да кажат. Обичат мълчанието и не споделят с лекота всичко, което им дойде наум. Ако единият партньор е интроверт, а другият не е, то екстровертът трябва да прояви разбиране и да не изисква от партньора си непрекъснати извори на теми.

Това не означава, че връзката ви е в застой и не правите нищо

Не приемайте тишината по този начин. Тя е градивна и необходима. Не е нужно да говорите непрекъснато излишни приказки, само за да се чувствате така сякаш връзката ви върви хармонично. Не потокът от думи я прави това, което е, а действията на партньорите.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати