Меню

Кулинарна енциклопедия за начинаещи и майстори

10 септември 2010 | 12:12 | Аз жената
Добави в любими
Кулинарна енциклопедия за начинаещи и майстори

Приготвяне

Луксозно издание
Да, много вкуснотии...

Книгата представя изключително разнообразие от рецепти за ценителите на добрата кухня. В нея ще откриете:

  • 12 богато илюстровани раздела, които съдържат 700 рецепти от европейската кухня и подбрани специалитети от цял свят.
  • Голямо разнообразие от традиционни гозби за всеки ден и кулинарни специалитети за тържествени случаи
  • Бързи и лесни ястия, с които ще очаровате вашето семейство и гости
  • Начини да разнообразите всекидневното си меню и да се насладите на нови вкусови усещания
  • Оригинални идеи за аранжиране на салати, месни и рибни ястия, десерти

В дванадесетте богато илюстровани раздела почитателите на добрата кухня могат да открият страхотни рецепти за предястия, ястия с картофи, паста, зеленчукови ястия, салати, месни и рибни ястия, ястия с дивеч, с птиче месо, яхнии и супи, огретени и запекани, десерти.

1. Предястията – сладки или пикантни, са идеални за начало на всяко ядене или за лека закуска. В „Кулинарна енциклопедия“ са представени различни идеи за приготвяне на супи, рибни специалитети, леки десерти и други : Супа от гъби с ориз, Целувки, Виенска плодова салата, Пълнено авокадо и други.

2. Популярни като гарнитура, картофите заемат и почетно място на всяка трапеза. В енциклопедията е отделено специално внимание на ястията с картофи. Рецептите за Омлет по лесничейски, Картофена слама, Лучено-картофена палачинка с плънка от крема сирене и други ще разнообразят трапезата във всеки дом.

3. Безбройните разновидности на пастата са неизчерпаем източник на кулинарно въображение. В книгата място намират едни от най-добрите рецепти за паста – от Класическа лазаня, Лазаня със спанак и Спагети „Болонезе“ до Огретен с канелони и Тортелини „Пепеляшка“.

4. Приготвени по традиционни рецепти, ароматните зеленчуци са чудесно допълнение към месото, птиците и рибата. Рецептите за Зелен фасул с топено сирене, Пълнен лук, Пълнени домати с риба тон, Едри зелеви сарми, Домати със синьо сирене, Мусака със зеле, Гъби соте, Паниран карфиол и други ще удовлетворят всеки вкус.

5. Салати – невероятни рецепти от хрупкави пресни зеленчуци, богати на витамини – Маруля с бекон, Маруля със сметанов сос, Лятна салата, Салата гурме с дресинг от киви, Салата от ябълки и др.

6. Енциклопедията съдържа и оригинални идеи за месни ястия – простички и разточителни: Маринован говежди бут със сос от горчица, Гулаш с кайсии, Говеждите рулца на баба, Бифтек с горчица, Турски кюфтета, Черен дроб с гъби и лук, Шиш кебап с пикантен сос, Телешки мозък, Пълнени телешки шницели, Свински котлети със зелен фасул, Свински врат по китайски, Свинско с ориз, Плитки от свинско с мадагаскарски сос, Шашлик, Агнешки котлети с ананас и много други.

7. Рибни ястия – в книгата ще откриете разнообразни рецепти, които ще задоволят всеки любител на рибата: Шаран с бира, Яхния от риба по провансалски, Скариди с подправки и чесън, Задушена на пара треска, Миди по моряшки, Фрикасе от риба, Рибни рулца, Задушен хек, Пълнена бяла риба, Херинга с бекон, Пъстърва по флорентински, Стриди на фурна, Панирани морски дарове и други.

8. Ястия с дивеч – използвайте уникалния вкус на дивеча за разкошни празнични ястия . Лесни за изпълнение рецепти с гарантиран успех – Медальони от еленско месо с пачи крак, Пържоли от глиганско по италиански, Банички от дивечово месо, Заешки бутчета, Еленско филе с манатарки, Глиганско с кисело зеле, Млада яребица с леща, Печен фазан и много други вкуснотии, с които ще смаете семейството и гостите си.

9. Ястия с птиче месо – в „Кулинарна енциклопедия“ е отделено почетно място и на специалитетите с птиче месо. Запазете и вие специално място на трапезата си за: Пуешки бутчета със сметана, Пилешки бутчета с къри, Пилешки гулаш, Пилешки шницели, Пържено пиле, Пилешки бутчета със задушено зеле, Пиле фрикасе, Гъши бутчета с пиперки, Пиле с лук, Лимонено пиле, Патица с пресен лук, Патица с ябълки и много други.

10. Яхнии и супи – традиционни рецепти и регионални специалитети за лесни празнични ястия: Телешко с ориз, Зеленчукова яхния с кюфтета, Яхния от зрял боб и свинско месо, Яхния от праз и наденица, Рагу от алабаш, Картофена супа с пиперки, Вегетарианска супа, Зеленчукова яхния с крема сирене, Телешки гърди с моркови и спанак, Лятна мусака с лук, Чорба от телешка глава, Американска супа от миди, Борш, Рибена чорба с подправки, Зрял фасул по сръбски и др.

11. Огретени и запекани – хрупкави и вкусни, пикантни ястия на фурна за наслада на чревоугодниците: Огретен от целина, Огретен от патладжани, Запеканка от картофи и наденица, Паста с крема сирене по селски, Кисело зеле с кайма, Огретен от тиквички, Огретен със спанак, Макарони с шунка на фурна, Пилешки пай и други.

12. Десерти – неустоими десерти, празник за очите и наслада за сетивата: Канелен пудинг, Яйчен крем, Пудинг с грис, Шарлота с шоколад и кестени, Мус с червено вино, Мус с орехи и портокали, Крем „Парадайз“, Грис със сметана, Баварски крем с портокали, Плуващи островчета, Вишнев сладкиш, Бадемови сладки с червени плодове, Екзотични целувки с малинов мус, Печени ябълки, Малинов сладкиш, Златни бисквити с червени боровинки и други.

На книжния пазар от 10.09.2010 г.
Обем: 480 стр.
Корична цена: 30 лв.

* * *

„Шоколад“ – книга с шоколадови рецепти
Готвим със сирена
Книга с достъпни рецепти за суши
За позабравените готварски рецепти на XX век

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай