Меню

Златни правила за успешни сладка и конфитюри

26 септември 2011 | 14:22 | Аз жената
Добави в любими
Златни правила за успешни сладка и конфитюри

Приготвяне

Навлизаме в сезона на активна подготовка за зимата, в това число и сезона на сладката и конфитюрите. Тенденциите са все повече хора сами да приготвят зимнината си с оглед на това да знаят какви продукти слагат, да подберат най-доброто и да знаят, че са осигурили за децата си не консерванти и странни съставки, а истински добра храна.

За дамите с по-малко опит, но с голямо желание за домакинстване и приготвяне – ето някои основни правила, които гарантират по-добър успех при приготвянето на сладка, мармалади и конфитюри за зимата.

Сухи буркани – използвайте само добре измити и подсушени бурканчета. Измийте ги добре предварително и ги подгответе, всяко с проверена капачка.

За да не потъмнеят плодовете, когато са нарязани, а още не са приготвени, или ги третирайте с лимонов сок, или ги поставяйте във врящ захарен сироп. Това е необходимо най-вече за сладка и конфитюри от ябълки, круши и дюли.

За да не се разкашкат плодовете като сини сливи, кайсии и други използвайте оцет и не варете, а печете сладкото.

Аромати – има различни начини да ароматизирате допълнително сладката си – с лимонена кора или портокалова кора, джинджифил, индрише и други. Експериментирайте – можете на всяко бурканче да добавите нещо различно.

Етикети – за по-голям завършек и прегледност на труда ви направете си етикетчета и надписвайте, например „Конфитюр от сини сливи есен 2011“. Можете да използвате и ученически етикети, стикер или лепенка.

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай