Меню

Талиатели с кюфтенца и доматен сос

24 април 2017 | 11:10 | Илияна Николова
Добави в любими
500 г телешка кайма

1 голяма консерва белени домати

1 щипка сол

1 щипка черен пипер

2-3 щипки пресен магданоз, нарязан

1 пакет талиатели

2 скилидки чесън

1 стрък босилек, пресен

1 яйце
45 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Омесете каймата с яйцето и всички подправки. Направете малки кюфтенца и ги запържете в сгорещена мазнина. Извадете ги и ги оставете да се отцедят на кухненска хартия. В същата мазнина запържете чесъна и добавете доматите. Разбърквайте, докато се сгъсти соса. След това върнете в него кюфтенцата.

Междувременно сварете талиателите в подсолена вода. Отцедете ги и ги сложете в тигана при соса. Сервирайте ги поръсени с настърган пармезан по желание.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай